مدتی قبل خواهر بزرگوارم در وبلاگ خود ساحل افتاده
درباره شبهات ولادت امام زمان (عج) آنچنان که خودشان نوشتند به کمک روایات و شواهد تاریخی در 6 بخش به این شبهه پاسخ دادند اما به دلیل آنکه سومین راه و به فرموده معصوم بهترین راه اثبات نه تنها ولادت حضرت ، بلکه اثبات امامت ائمه معصومین علیهم السلام ؛ قرآن است ، بعد از آنکه خواهر بزرگوارم مطالب مربوط به شبهات را به پایان رساندند تصمیم گرفتم در پست جدید بدان بپردازم (گر چه همان زمان در نظرات وبلاگ ایشان به طور خلاصه این را نوشته ام )
امام سجاد علیه السلام فرمودهاند: ای گروه شیعه، با سوره «انا انزلناهُ فی لیلة القدر» با مخالفین امامت ائمه معصومین علیهم السلام مباحثه و اتمام حجت کنید تا کامیاب و پیروز شوید، به خدا که آن سوره، پس از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله حجت خدای تبارک و تعالی است بر مردم، و آن سوره آقای دین شماست و نهایت دانش و آگاهی ماست. ای گروه شیعه، با «حم و الکتاب المُبین؛ انا انزلناه فی لیلة مبارکة انا کنا مُنذرین» مناظره کنید، زیرا این آیات مخصوص والیان امر امامت بعد از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است.
خداوند متعال در چهارمین آیه سوره مبارکه قدر میفرماید:
تنزّل الملائکة و الرّوح فیها بإذن ربهّم من کلّ أمرٍ؛ فرشتگان و روح، در آن شب به دستور پروردگارشان با هر فرمانی (برای تقدیر هر کاری) فرود آیند. فعل مضارع «تنّزل» دلالت بر تکرار و بقاء «لیلةالقدر» دارد، و در آیات سوم و چهارم سوره دخان نیز: فیها ُیفرَق کلّ أمرٍ حکیم ؛ در آن شب، هر فرمانی، بر حسب حکمت صادر میشود.
دلالت بر تجدد و دوام دارد. زیرا باب «تفعّل»(تنزَلُ بر وزن تفعُل) دلالت بر پذیرش یا تکلف یا هر دو مینماید. ظاهر این فعلها، خبر از تفریق و تنزل امر در لیلةالقدرهای آینده میدهد.
این امر که در زمان رسول خدا به آن حضرت نازل میشده است، و در هر شب قدر دیگر، باید بر کسی نازل و تبیین شود که شایسته نزول ملائکه باشد.
کسی که قرآن را به عنوان کلام خدا پذیرفت به این معنی است که همه سورهها و آیات آن را پذیرفته است و یک مسلمان واقعی هم کسی است که تسلیم همه آیات قرآن باشد، پس هر مسلمانی الزاماً باید سوره قدر، و از آن سوره، شب قدر، و استمرار آن را تا قیامت بپذیرد و لازمه پذیرفتن آن، آیه (تنزّل الملائکة...) که هر فرد با ایمانی ناگزیر از قبول آن است. باید بپذیرد که در شب قدر فرشتهها و روح از جانب پروردگار با هر امری فرود میآیند و این امر یک متولی و ولیّ میخواهد که متولی و ولیّ آن امر باشد.
و چون هیچ کس جز پیامبر و اوصیاء معصوم علیهم السلام نمیتوانند مدعی این امر باشند و اساساً هم نیستند، باید از اوصیاء همواره کسی باشد که در شب قدر توسط روح و فرشتگان از جانب خداوند هر امری بر او نازل شود.
آیه مورد بحث، یکی از مستدلترین آیات قرآن کریم بر ضرورت وجود همیشگی یک ولی امر از جانب خداست که امین بر حفظ و اجزاء و اداء امر الهی باشد، و آن همان امام معصوم است.
حال اگرکسی ادعا کند مهدی موعود (عج) هنوز متولد نشده اند چاره ای ندارد جز آنکه این نزول ملائکه را انکار کند و هرکس نزول پیوسته فرشتگان و روح را در شب قدر بپذیرد ، ناگزیر باید ولی امر را هم بپذیرد وگرنه کافر به بعضی از آیات قرآن خواهد بود، که در آن صورت چنین کسی بنابر بیان خود قرآن کریم کافر واقعی است .
چنان که خداوند در آیات 150 و 151 سوره نساء میفرماید: إنّ الّذین یَکفرون بالله و رُسله و یُریدون ان یَفرّقوا بین الله و رُسله و یَقولون نُؤمن ببعض و نَکفر ببعض و یُریدون أن یتّخذوا بین ذلک سبیلاً أولئک هُم الکافرون حقّاً و أعتدنا ِللکافرین عذاباً مُهینا؛ کسانی که به خدا و پیامبران خدا کافر شدهاند و میخواهند بین خدا و رسولانش جدایی اندازند و میگویند به برخی ایمان میآوریم و به بعضی کافر میشویم و میخواهند در این میان ) بینابین) اتخاذ کنند، اینان حقا کافرند و ما برای کفرکیشان عذاب خوارکنندهای مهیا کردهایم.
و میبینید که خداوند، کسانی را که پاره ای از آیات خدا را بپذیرند و برخی را نپذیرند، کافر حقیقی میداند.
بنابراین مؤمن حقیقی کسی است که هم استمرار لیلةالقدر را تا قیامت پذیرا باشد و هم وجود حجت زمان و ولیّ امر، و امام معصومی که امر الهی را دریافت میکند و امین بر آن در جهت پاسداری، به کار بستن و اداء باشد، قبول کند؛ یعنی همان بزرگواری که در زمان ما وجود مقدس بقیةالله الاعظم حضرت مهدی(عج) میباشد و به همین سبب پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله بنابر آنچه شیعه و سنی از آن حضرت نقل کردهاند، فرمودند:
من أنکر المهدی فقد کفر (1) ؛ کسی که وجود مهدی را انکار کند، کافر شده است
از رسول اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده است، که به اصحابشان فرمودهاند:به شب قدر ایمان بیاورید، زیرا آن شب برای علی بن ابیطالب علیه السلام و یازده نفر از فرزندان او پس از من خواهد بود.
و در کتب شیعه، از این قبیل احادیث فراوان است علی بن ابراهیم قمی در تفسیری درباره نزول فرشتگان و روح، در شب قدر میگوید:
فرشتگان و روح القدس، در شب قدر، بر امام زمان(عج) نازل میشوند و آنچه را از مقدرات سالانه بشر، نوشتهاند، به او تقدیم میدارند.
و همین محدث مورد وثوق از حضرت امام باقر علیه السلام نقل کرده، که وقتی از حضرتش پرسیدند: آیا شما میدانید که لیلة القدر کدام شب است؟ حضرت فرمودند:چگونه ندانیم، و حال آنکه در شب قدر فرشتگان بر گِرد ما طواف میکنند. (2).
از آنچه که نگارش یافت، استفاده میشود که شب قدر تا قیامت باقی است و در هر شب قدر هم ولی امر و صاحب امری هست که آن امر را دریافت دارد، که در زمان ما صاحب آن امر صاحب بزرگوار ما حضرت حجة بن الحسن المهدی، ارواحنا فداه است
پینوشتها:
1- علامه مجلسی، بحار الأنوار، ج 51، ص 51 / منتخب الاثر، فصل 10، ب 1، جز 1، ص 492-.
2- امراء هستی، ص 190/ تفسیر القمی، ص 731/ علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 97، ص 14، جز 23.